curierat

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Bucuresti

Universitati in Bucuresti

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu

Adresa: Strada Academiei Nr: 18-20 nespecificat
Telefoane: 021.315.54.82
021.307.71.33
Fax: 021.312.39.54
Site:http://www.iaim.ro/
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - Facultati
» Facultatea de Arhitectura
» Facultatea de Arhitectura de Interior
» Facultatea de Urbanism
» Scoala de Studii Postuniversitare
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - Descriere
Invatamantul de Arhitectura a fost infiintat in temeiul decretului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din 1 octombrie 1864, cu denumirea de "Scoala de Ponti si Sosele, de Mine si Arhitectura". Aceasta prima sectie de arhitectura a scolii de Belle Arte din Bucuresti, a disparut in scurt timp, din lipsa fondurilor si a elevilor. In aprilie 1891, Comitetul de Conducere al Societatii Arhitectilor Romani, a luat hotararea sa constituie, sub auspiciile sale, o scoala particulara de arhitectura. Aprobata in august 1892 si tutelata de Alexandru Orascu, Scoala de Arhitectura a Societatii Arhitectilor Romani a functionat cu regularitate timp de 5 ani. Aceasta scoala particulara a fost oficializata ca invatamant de stat, sub denumirea de Scoala Nationala de Arhitectura, sectie a scolii de Belle-Arte din Bucuresti, prin reforma invatamantului initiata de ministrul Spiru Haret, in decembrie 1897.

Ulterior, printr-o decizie ministeriala, in toamna anului 1904, arhitectura a fost scoasa de sub tutela scolii de Belle Arte, creandu-se Scoala Superioara de Arhitectura, ca institutie independenta de invatamant superior, cu un director propriu, in persoana lui Emil Pangrati.

Organizat numai pe regulamente sprijinite, prin analogie, pe legile de atatea ori modificate si inlocuite ale invatamantului superior, invatamantul de arhitectura si-a capatat pentru prima oara o lege a sa proprie in mai 1932. Echivaland-o in grad cu universitatea si pastrandu-i titulatura de Academia de Arhitectura, pe care i-o daduse un decret din 15 iulie 1932, noua lege reglementa totodata si dreptul purtarii titlului si al exercitarii profesiei de arhitect in Romania. Academia de Arhitectura a functionat sub rectoratul profesorului Petre Antonescu pana in 1938. Din toamna anului 1938, fara sa-si modifice profilul, dar regrupandu-si disciplinele, Academia de Arhitectura a fost inglobata cu o titulatura noua - Facultatea de Arhitectura, in ramurile de invatamant ale Politehnicii din Bucuresti.
Pentru pregatirea specialistilor in constructia si reconstructia oraselor, a fost infiintata si a functionat pe langa Facultatea de Arhitectura, din 1943 pana in 1948, o sectie de specializare in Urbanism, sub conducerea profesorului Duiliu Marcu.
Desprinsa din cadrul Politehnicii in urma reformei invatamantului din 1948, Facultatea de Arhitectura a devenit institutie independenta de invatamant superior, cu titulatura Institutul de Arhitectura, cu sediul in strada Biserica Enei nr. 3-5. Dupa o scurta perioada de independenta, in octombrie 1949 Institutul a fost incorporat cu numele de Facultatea de Arhitectura in Institutul de Constructii, nou infiintat prin restructurarea Politehnicii.

In urma unei noi modificari, prin decret in 1952, Facultatea de Arhitectura a fost scoasa de sub tutela Institutului de Constructii, acordandu-i-se statut de independenta sub titulatura actuala de Universitatea de Arhitectura si Urbanism " Ion Mincu".

Identitate
Nume: Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti.
Emblema, sigiliu stabilite de Senat prin Carta;
Sediu: str. Academiei nr. 18-20, 70109, Bucuresti, Romania;
Date aniversare: 17 octombrie 1864 si 29 septembrie 1898.

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", functioneaza ca institutie de stat, in baza legislatiei in vigoare in Romania si in mod specific a Legii invatamantului, isi desfasoara activitatea intr-un spatiu propriu, cu un buget format din sume alocate de Ministerul invatamantului si din resurse proprii.

Comunitatea academica
Comunitatea academica este constituita din corpul profesoral, personalul de cercetare, studentii aflati pe parcursul studiilor universitare, precum si ai programelor postuniversitare. Raman membri ai comunitatii academice, profesorii si cercetatorii care au lucrat in trecut in Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" precum si acei absolventi ce desfasoara o activitate academica, dar fara a avea prin aceasta prerogative si competente decizionale. Comunitatea academica are in subordine personal auxiliar si administrativ.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.43681 / Longitudine: 26.09924
Universitati din Bucuresti
© 2009 itbox.ro Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti