curierat

Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat
Colegiul de Razboi

Bucuresti

Universitati in Bucuresti

Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"

Colegiul de Razboi

Adresa: Soseaua Panduri Nr: 68-72 Sector 5
Telefoane: 021.319.48.80
Fax: 021.319.48.66
Email:public@unap.ro
Site:http://www.unap.ro/
Prima forma institutionala a invatamantului militar postuniversitar, deci a Colegiului de Razboi, o regasim in Romania anului 1908, odata cu infiintarea Cursului Complementar de Stat Major, in cadrul Scolii Superioare de Razboi, necesitate impusa de diversificarea si dezvoltarea categoriilor de forte armate si genuri de arme.

Exceptand perioada primului razboi mondial (1914 - 1919), cursul functioneaza sub aceasta forma pana in anul 1937, cand devine Cursul de Comandament si Stat Major Strategic, schimbandu-si nu numai denumirea, ci si obiectivele urmarite. Cursul isi inceteaza functionarea la declansarea celui de-al doilea razboi mondial si nu-si mai reia activitatea nici dupa incheierea conflagratiei, din cauza noului cadru politic – sfera de influenta sovietica.

Evenimentele politico – militare din anul 1968, marcate de invadarea Cehoslovaciei si distantarea politica fata de fosta U.R.S.S., fac posibila si, totodata, impun reorganizarea studiilor militare postuniversitare. Astfel, in acel an iau fiinta Cursul Postacademic de Comanda si Stat Major (pregatire de nivel operativ) si Cursul Postuniversitar Profil Unic (pregatire de nivel strategic). Ultimul se transforma in 1982 in Cursul Postacademic Superior, iar in 1993 in Colegiul Superior de Stat Major.

Incepand cu 1995, toate cursurile de pregatire pentru nivelul operativ se reunesc in cadrul Colegiului de Comanda si Stat Major.

Pe data de 01.10.2003 se infiinteaza UNIVERSITATEA NATIONALA DE APARARE prin transformarea Academiei de Inalte Studii Militare, iar in structura acesteia, incepand cu 01.11.2003, ia fiinta COLEGIUL DE RAZBOI, prin fuzionarea Colegiului de Comanda si Stat Major si a Colegiului Superior de Stat Major.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.42802 / Longitudine: 26.06549
Alte facultati din cadrul: Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"
Universitati din Bucuresti
© 2009 itbox.ro Colegiul de Razboi - Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania - Radio in Romania
Univesitati, Facultati, Colegii in Bucuresti, Colegiul de Razboi