curierat

Universitatea Politehnica din Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat
Universitatea Politehnica din Bucuresti

Bucuresti

Universitati in Bucuresti

Universitatea Politehnica din Bucuresti

Adresa: Splaiul Independentei Nr: 313 Sector 6
Telefoane: 021.402.91.00
021.318.10.22
021.318.10.23
021.318.10.24
021.318.10.25
Fax: 021.318.10.01
Site:http://www.pub.ro/
Universitatea Politehnica din Bucuresti - Facultati
» Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice
» Facultatea de Automatica si Calculatoare
» Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
» Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
» Facultatea de Energetica
» Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
» Facultatea de Inginerie Aerospatiala
» Facultatea de Inginerie cu predare in limbi straine
» Facultatea de Inginerie Electrica
» Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
» Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
» Facultatea de Stiinte Aplicate
» Facultatea de Transporturi
Universitatea Politehnica din Bucuresti - Descriere
Traditiile Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti sunt legate de infiintarea, in anul 1818, de catre Gheorghe Lazar, a primei Scoli tehnice superioare cu predare in limba romana la manastirea Sfantul Sava din Bucuresti. In anul 1832, scoala este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava, unde, in cadrul ciclului intitulat "Cursuri speciale", erau predate matematicile aplicate, agricultura practica, mecanica si arhitectura. La 1 octombrie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semneaza decretul privind infiintarea "Scoalei de Ponti si Sosele, Mine si Arhitectura", iar la 30 octombrie 1867, prin decretul nr. 1562, aprobat de domnitorul Carol, se infiinteaza "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" cu o durata de 5 ani, avand doua sectii: Sectia de Poduri si Sosele si Sectia de Mine. La 1 aprilie 1881, directiunea Scolii a fost incredintata lui Gheorghe Duca. Acesta a dat o noua structura institutiei, sub denumirea de "Scoala Nationala de Poduri si Sosele". Reunind profesori de prestigiu ai vremii (David Emanuel - matematici elementare, Spiru Haret - algebra superioara si geometrie analitica, C. M. Mironescu - statistica si desen tehnic, Constantin Istrate - fizica, Alfons Saligny - drumuri si poduri), Scoala Nationala de Poduri si Sosele a demonstrat ca Romania este capabila, prin forte proprii, sa realizeze pregatirea unor ingineri si oameni de stiinta de reala valoare.

La 10 iunie 1920, se infiinteaza Scoala Politehnica din Bucuresti, avand patru sectii: a) Electromecanica; b) Constructii; c) Mine si Metalurgie; d) Sectia Industriala. Aceasta data reprezinta momentul principal de referinta in evolutia istorica a Scolii, 10 iunie devenind, prin hotararea Senatului din data de 22.03.2001, ziua Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti.

Din noiembrie 1938, Scoala Politehnica capata denumirea de POLITEHNICA din Bucuresti, fiind subordonata Ministerului Educatiei Nationale, iar sectiile sale devin facultati conduse de decani, in fruntea institutiei aflandu-se Rectorul. La 3 august 1948, Politehnica s-a transformat in Institutul Politehnic din Bucuresti, in componenta caruia existau initial patru facultati, iar din 1950 au fost infiintate majoritatea facultatilor actuale.

In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. La data aprobarii prezentei Carte, in procesul de invatamant universitar din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, functioneaza 12 facultati si 2 colegii universitare tehnice.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.44417 / Longitudine: 26.05382
Universitati din Bucuresti
© 2009 itbox.ro Universitatea Politehnica din Bucuresti - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Universitatea Politehnica din Bucuresti - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti