curierat

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Bucuresti

Universitati in Bucuresti

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Adresa: Bulevardul Lacul Tei Nr: 124 Sector 2
Telefoane: 021.242.12.08
Fax: 021.242.07.81
Site:http://www.utcb.ro/
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Facultati
» Facultatea de Cai Ferate Drumuri si Poduri
» Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole
» Facultatea de Geodezie
» Facultatea de Hidrotehnica
» Facultatea De Inginerie In Limbi Straine
» Facultatea de Instalatii
» Facultatea Utilaj Tehnologic
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Descriere
Învătământul superior de constructii din România a luat fiintă în anul 1864 prin înfiintarea la Bucuresti a unei "Scoli de Poduri si Sosele, Mine si Arhitectură", transformată în 1867 în "Scoala de Poduri, Sosele si Mine" si în 1888 în "Scoala Natională de Poduri si Sosele".

În 1921, "Scoala Natională de Poduri si Sosele" s-a transformat în Scoala Politehnică din Bucuresti, în cadrul căreia pregătirea inginerilor constructori s-a facut în cadrul Sectiei de Constructii, denumită din 1938 Facultatea de Constructii.

În anul 1948, ca urmare a Reformei Învătământului, Facultatea de Constructii s-a desprins din Scoala Politehnică (care a devenit Institutul Politehnic) si s-a transformat într-o institutie de învătământ superior de sinestătătoare, numită "Institutul de Constructii" din Bucuresti.

Începând cu anul universitar 1994 - 1995, Institutul de Constructii a devenit Universitatea Tehnică de Constructii Bucuresti.

Din 1864 până în 1948, Scoala Natională de Poduri si Sosele si, apoi, Sectia de Constructii a Scolii Politehnice au format 2.137 ingineri constructori, sub îndrumarea unor profesori de renume ca: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe łiteica, David Emanuel, Andrei Ioachimescu, Gheorghe Filipescu, Ion Ionescu, prin strădaniile si realizările cărora s-au pus bazele stiintei si tehnicii românesti în constructii.

Din 1948 si până în 2008, Universitatea Tehnică de Constructii Bucuresti a fost absolvită de peste 37.000 de ingineri.

În această perioadă, corpul profesoral al universitătii a cuprins personalităti marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, între care academicienii Aurel Beles, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Stefan Bălan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Priscu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stănculescu si altii, care au dus mai departe traditia înaintasilor.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.46439 / Longitudine: 26.12582
Universitati din Bucuresti
© 2009 itbox.ro Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti - Universitati, Academii si Facultati in Bucuresti