curierat

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole

Bucuresti

Universitati in Bucuresti

Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti

Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole

Adresa: Bulevardul Lacul Tei Nr: 124 Sector 2
Telefoane: 021.242.12.08
Fax: 021.242.07.81
Site:http://civile.utcb.ro/
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole este continuatoarea directa a traditiilor Scolii Nationale de Poduri si Sosele din Bucuresti, prima scoala superioara tehnica din tara - infiintata în anul 1867 si transformata apoi în anul 1921 în Scoala Politehnica, în cadrul careia studentii constructori erau pregatiti în trei sectii: constructii, hidrotehnica si cai de comunicatii.

Scoala nationala de poduri si sosele si, apoi, Facultatea de Constructii din cadrul Scolii Politehnice au format ingineri constructori sub îndrumarea unor cadre didactice de mare valoare si prestigiu: Spiru Haret, Anghel Saligny, Elie Radu, Gheorghe Titeica, David Emanuel, Traian Lalescu, Andrei Ioachimescu, Gheorghe Filipescu, N. Vasilescu Karpen, Ion Ionescu s.a. prin ale caror stradanii si realizari au fost puse bazele stiintei si tehnicii constructiilor din tara noastra.

In toamna anului 1948, ca urmare a reformei învatamântului, Facultatea de Constructii s-a desprins din Scoala Politehnica formând un institut de sine statator, Institutul de Constructii Bucuresti, în cadrul caruia Facultatea de Constructii Civile si Industriale a fost chemata sa îndeplineasca un rol important în pregatirea cadrelor tehnice superioare de constructori.

In 1968, au luat fiinta sectiile de subingineri zi si seral ale facultatii, iar în 1975 denumirea s-a schimbat în "Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole", subliniindu-se astfel locul care-i revine în formarea de ingineri si subingineri constructori pentru activitatea de proiectare, cercetare si executare a constructiilor civile, social-culturale, industriale si agrozootehnice.

In anul 1994 au fost înfiintate doua specializari noi: Ingineria si Managementul Lucrarilor de Constructii (IMLC - profilul Inginerie Economica) actualmente Inginerie Economica in Constructii (IEC) si Inginerie Urbana, Constructia si Gestiunea Localitatilor (IUCGL - profil Constructii) actualmente Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala (IUDR) în vederea asigurarii specialistilor la noile conditii socio-economice.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.46439 / Longitudine: 26.12582
Alte facultati din cadrul: Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
Universitati din Bucuresti
© 2009 itbox.ro Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole - Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania - Radio in Romania
Univesitati, Facultati, Colegii in Bucuresti, Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole