curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Cornel Medrea

Zona:Calea Victoriei
Adresa: Strada General Budisteanu Nr: 16 Sector 1
Telefoane: 021.317.96.43
021..659..25.97
Colectia se afla, in prezent, adapostita in casa din Str. G-ral Budisteanu, nr.16, o cladire in stil neoclasic ridicata la finele secolului al XIX-lea, fosta resedinta a regentului Gheorghe Buzdugan, Presedinte la Inalta Curte de Casatie.

Muzeul a luat fiinta in 1957, prin donatia facuta de Cornel Medrea in urma expozitiei retrospective de la Sala Dalles (1947), donatie intregita in 1962.
Muzeul poseda peste 300 de lucrari de sculptura, grafica, obiecte si documente cu valoare memoriala. Colectia a fost expusa initial in Palatul Mogosoaia.

Interioare cu sculpturile artistului (portrete, alegorii, nuduri, torsuri, frize, machete de monumente).

Muzeul Cornel Medrea are la baza o serie de lucrari donate de catre artist printre care se numara 130 de sculpturi si 40 de desene. In total muzeul cuprinde peste 350 de sculpturi si desene si pe langa acestea un bogat fond documentar despre viata si creatia acestui mare artist. Muzeul este situat pe doua nivele in cladirea construita in stil neoclasic ce a servit ca resedinta regentului Gheorghe Buzdugan (Presedinte al Curtii de Casatie).

Printre lucrarile cele mai importante trebuie mentionate Sarutul, Infinitul, Ghimpele si Dragos Voda si Zimbrul (lucrare premiata la Expozitia internationala de la Paris din 1937).

Muzeul se afla in subordinea Muzeului de istorie a municipiului Bucuresti.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.4435497 / Longitudine: 26.0900866Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Cornel Medrea