curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee de Arta in Bucuresti

Muzeul de Artă Populară

Zona:Piata Presei Libere
Adresa: Strada Doctor Nicolae Minovici Nr: 1 Sector 1
An infiintare: 1915
Subordonare: Muzeul Municipal Bucuresti
Profil: etnografie
Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici”, cunoscut și ca „Vila Minovici” sau „Vila cu clopoței” este un muzeu din Bucureşti, amplasat în strada Dr. Nicolae Minovici nr. 1, în faţa Fântânii Mioriţa, în apropierea cartierului Băneasa. Tot lângă Vila Minovici se găseste și gara Băneasa. Casa a fost construită în 1905, conform planului arhitectului Cristofi Cerchez, iar din 1914 este deschisă vizitării. Din 1936 ea se află în proprietatea municipiului Bucureşti.

În cadrul muzeului pot fi admirate mai multe tipuri piese de artă populară românească de pe întreg teritoriul României: icoane, ceramică, ţesături, obiecte din lemn, instrumente muzicale tradiţionale. Tot aici există şi un fond documentar despre activitatea doctorului Minovici.

Cunoscut medic si pedagog, profesorul Nicolae Minovici (1868-1941) a fost un remarcabil cercetator in domeniul medicinei si in acelasi timp un pasionat om de arta. A fost unul din pionierii organizarii vietii sanitare in Romania, de numele sau fiind legata infiintarea Societatii de Salvare (1906) si a Spitalului de urgenta. Intelegand valoarea artei populare, a construit in 1905, intr-o reusita interpretare a vechii arhitecturi romanesti, o vila cu parter, etaj si turn, in care se regasesc o seama de elemente inspirate din ornamentica populara. Cladirea, declarata monument istoric adaposteste numeroase si variate obiecte, apartinand diverselor genuri de creatie si avand intrebuintari diferite: crestaturi in lemn, oua incondeiate, zestrea miresei, piese de ceramica, scoarte (unele vechi din 1861), tesaturi, ii, instrumente populare, icoane pictate pe sticla, de o naivitate plina de farmec, de fapt tot universul popular romanesc.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.48441 / Longitudine: 26.07473Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul de Artă Populară