curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Gheorghe Marinescu

Zona:Rosetti
Adresa: Strada Thomas Masarik Nr: 27 Sector 2
Telefoane: 021.211.76.13
Program:
Marti - Duminica: 10.oo - 16.oo
Muzeul Memorial Dr. Gheorghe Marinescu

Muzeul a fost infiintat in anul 1954, in urma donatiei facute de fiul si fiica savantului, in casa unde a trait si a lucrat, intre anii 1910 - 1938, marele neurolog. Colectia cuprinde obiecte originale care evoca viata si activitatea savantului Gheorghe Marinescu, figura ilustra a medicinii romanesti: manuscrise stiintifice, obiecte personale, mobilier, documente si fotografii de familie, corespondenta cu mari savanti din lume, decoratii, diplome, articole din ziarele timpului privind ecoul international al cercetarilor savantului roman, documente privind activitatea la spitalele Pantelimon, dupa intoarcerea de la studii din Franta, in 1897, si Colentina, din 1919. Mai sunt expuse un aparat de filmat si proiectie cinematografica, achizitionat in Franta, in 1900, pentru cercetari stiintifice, cu o scrisoare a lui Auguste Lumieere. Interesante sunt si albumele evocand calatoriile in Argentina, in anii 1928 - 1930, unde a tinut mai multe prelegeri si conferinte. Pe peretii biroului de lucru pot fi vazute diplome care arata pretuirea mondiala de care s-a bucurat, fiind ales membru a 7 academii si a 26 de societati stiintifice din lume."

In colectiile muzeului se afla aproximativ 1000 de obiecte: documente, fotografii, manuscrise, carti, mobilier si tablouri referitoare la viata si activitatea profesorului.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.4409233 / Longitudine: 26.1077958Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Gheorghe Marinescu