curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Naţional al Satului

Zona:Herastrau
Adresa: Soseaua Kiseleff Nr: 28-30 Sector 1
Telefoane: 021.317.91.10
0720..22.0.132
021..317..91.03
Fax: 021..317..90.68
Luni - Duminică: 9:00 - 17:00

Orar vizitare sală de expoziţii "Gheorghe Focşa"
Luni, Marţi: Închis
Miercuri - Duminică: 9:00 - 17:00

Taxă intrare
Adulţi - 6 Lei
Elevi, studenţi - 3 Lei

Audioghid - 30 lei ;
Taxă ghidaj în limba română - 50 lei;
Taxă ghidaj în limbă străină (engleză, franceză, spaniolă, italiană, rusă) - 50 lei;

ACCES GRATUIT : preşcolari, veterani, persoane cu dizabilităţi, membri ICOM, ICOMOS, specialişti din muzee şi din Ministerul Culturii şi Cultelor.

Casele de bilete şi standul muzeului se închid cu 30 de minute înaintea programului de vizitare.

Biletul de intrare este valabil întreaga zi.
In 1936 lua fiinta la Bucuresti, in Parcul Herastrau, unul din primele muzee etnografice in aer liber din Romania si din lume: Muzeul Satului.

In anii `30, in Europa, existau doar doua muzee in aer liber: Muzeul Skansen, din Stockholm (Suedia, 1891), si Muzeul Bigdo, din Lillehamer (Norvegia ). In tara noastra, la vremea respectiva, isi avea deschise portile, pentru public, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Parcul "Hoia", de la Cluj, fondat in 1929 de catre profesorul Rumulus Vuia.

In Romania , ideea crearii unui muzeu in aer liber se infiripa inca din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea.In 1867, Alexandru Odobescu, eminent om de cultura ,propune prezentarea, in cadrul Expozitiei Universale de la Paris , intr-un pavilion special amenajat ,a unor monumente de arhitectura populara .Ceva mai tarziu ,savantul Alex Tzigara Samurcas avea sa preconizeze aducera in Muzeul Etnografic, de Arta Nationala ,Arta Decorativa si Arta Industriala din Bucuresti ,infiintat de el in 1906 ,a unor "gospodarii autentice si complete din toate regiunile mai insemnate locuite de romani".Proiectul sau se va concretiza prin expunerea ,in 1909 ,in acest muzeu ,a casei "Ceauru" ,adevarata bijuterie arhitectonica in lemn,din zona Gorj .Toate aceste initiative au constituit premisele intemeierii celor dintai muzee etnografice in aer liber de la noi:Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Parcul Hoia ,de la Cluj ,cu specific regional ,si Muzeul National al Satului - "Dimitrie Gusti" din Bucuresti , cu caracter national.

Crearea Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti"este rodul unor cercetari intense si sustinute, teoretice si de teren, ca si a unor experimente muzeografice ,de peste un deceniu ,coordonate de profesorul Dimitrie Gusti,intemeietor al Scolii Sociologice din Bucuresti .Ca sef al catedrei de socilogie din cadrul Universitatii Bucuresti,Gusti organizeaza intre 1925-1935 ,cu specialisti din diverse domenii ( sociologi ,etnografi ,folcloristi ,geografi ,statisticieni ,medici ) si cu studentii sai ,campanii de cercetari monografice , cu caracter interdisciplinar ,intr-un numar relativ mare de sate(Fundu Moldovei-jud.Suceava,Nereju-jud.Vrancea,Dragus-jud.Brasov,Dragomiresti-jud.Maramures,Clopotiva-jud. Hunedoara ,Runcu-jud. Gorj ,Rusetu-jud. Buzau etc. )La incheierea acestor campanii de teren se realizau expozitii ,unele in chiar satele cercetate ,altele in salile de seminarii ale Universitatii Bucuresti .Totodata ,din initiativa profesorului Gusti si a colaboratorilor sai ,intre care H.H.Stahl,Mihai Pop, Traian Herseni Anton Golopentia,Mircea Vulcanescu,Gh.Focsa, au fost organizate ,cu obiecte aduse din teren,doua mari expozitii de interioare taranesti : la sediul Fundatiei Regale "principele Carol"(1934 ) si in cadrul Pavilionului Regal din Parcul Carol (1935),ca un preludiu al viitorului muzeu in aer liber din Bucuresti.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.4763875 / Longitudine: 26.0737503Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Naţional al Satului