curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Naţional de Geologie

Zona:Piata Victoriei
Adresa: Soseaua Kiseleff Nr: 2 Sector 1
Telefoane: 021.212.89.52
PROGRAM DE VIZITARE:
Zilnic: 10.00 – 18.00
Accesul vizitatorilor in Muzeu este permis pana la orele 17.00

TAXE DE VIZITARE:
- Adulti: 6 lei
- Prescolari, elevi, studenti, militari in termen: 3 lei
- Copiii in varsta de pana la 3 ani, copiii institutionalizati, pensionarii, invalizii, persoanele cu handicap, veteranii de razboi, salariatii si pensionarii din reteaua muzeistica nationala, ziaristii - intrare libera pe baza biletelor gratuite sau a legitimatiei de serviciu.

TAXE PENTRU GHIDAJUL IN MUZEU:
- Ghidaj in limba romana: 10 lei
- Ghidaj in limbile engleza si franceza: 20 lei

MIJLOACE DE TRANSPORT:
- Metrou (magistralele M2 si M3): statia "Piata Victoriei"
- Autobuz: liniile 182, 300, 783, 784
- Tramvai: 20, 24, 34, 46
Amenajat in cladirea istorica a Institutului Geologic al Romaniei (1906), Muzeul National de Geologie a fost deschis publicului in anul 1990. Depozitarul unui patrimoniu de peste 80.000 de esantioane de minerale, roci si fosile, muzeul este organizat ca o carte, ce ilustreaza domeniile principale ale geologiei.

La infiintarea Institutului Geologic al Romaniei, chiar prin regulamentul de functionare, semnat de regele Carol I la 19 iunie 1906, se prevedea: "se vor alcatui colectiuni de roci si minerale din tara care, cu invoirea directorului vor putea fi vizitate si consultate de public".

Dupa ce colectiile initiate in secolul trecut au fost supuse dezmembrarii sau chiar deteriorarii totale, ele regasindu-se doar in parte in institutia nou creata, colectiile reprezentative litologice, mineralogice si paleontologice, beneficiau acum de un spatiu adecvat - ,Sala mare de colectiuni" - din cadrul cladirii noi din Soseaua Kiseleff nr. 2. Acest imobil, terminat in anul 1908, dupa proiectul renumitului arhitect Victor Stefanescu, intr-un stil neobrancovenesc, a fost declarat monument arhitectonic, in incinta lui fiind adapostit astazi, Muzeul National de Geologie.


Coordonate GPS:Latitudine: 44.4538098 / Longitudine: 26.0853153Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Naţional de Geologie