curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Naţional Filatelic

Zona:Calea Victoriei
Adresa: Calea Victoriei Nr: 12 Sector 3
Telefoane: 021.312.74.99
021..312..74.87
021..312..55.42
Fax: 021..312..55.85
Muzeul National Filatelic este o institutie culturala a carei misiune este de a promova cunosterea si intelegerea lumii intregi, prin studierea timbrelor, a scrisorilor sau a altor mijloace de comunicare prin posta.

Din punct de vedere etimologic, termenul "filatelie" dateaza din anul 1864, provenind din contopirea lui "philos" cu "atelia". Rezultatul a fost acest cuvant cu semnificatia de "dragostea de lucruri libere de taxe."

Muzeul are sediul in imobilul proprietate publica a statului, aflat in administrarea Muzeului National de Istorie a Romaniei. Cladirea conceputa in stil neoclasic este realizata dupa planurile arh. Al.Savulescu. Posta centrala a orasului a functionat aici pana in anul 1970, cand au inceput lucrarile de renovare a cladirii si de amenajare a muzeului. Timp indelungat Directia Generala a Telegrafelor si Postelor a facut demersuri pentru infiintarea unui muzeu postal, dar abia in jurul anul 1900, infiinteaza un muzeu postal, care este prezentat pentru prima oara publicului cu ocazia Expozitiei Generale, din 1906, cand renumitul arhitect Grigore Cerchez, directorul general al Postelor din aceea vreme, construieste, in incinta parcului expozitional, un vechi han de posta in care au fost expuse piese de istorie postala si timbrele Directei Generale a Postelor si Telegrafului. Existenta acestuia a fost insa de scurta durata. Anul 2004 este este anul renasterii acestei institutii prin dorinta, staruinta, bunavointa si eforturile celor apropiati filateliei si postei.

Muzeul National Filatelic ocupa peste 600 mp si permite in cele trei sali de expunere celor pasionati de filatelie si obiecte postale sa admire o parte din tezaurul Postei Romane.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.43249 / Longitudine: 26.09735Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Naţional Filatelic