curierat

Muzee in Bucuresti

BUCURESTI Restaurante in Bucuresti Cazare Locuri de Munca Fotografii din Bucuresti
Restaurante | Baruri si Puburi | Cluburi | Cafenele si Ceainarii | Cazare in Bucuresti | Birouri Notariale | Benzinarii | Sali Intretinere Fizica | Curierat

Muzee in Bucuresti

Muzeul Theodor Pallady

Zona:Carol Mosilor
Adresa: Strada Spatarului Nr: 22 Sector 2
Telefoane: 021.211.49.79
Program:
miercuri - duminică
11.00 - 19.00 (mai - septembrie)
10.00 - 18.00 (octombrie - aprilie)
Gheorghe Răut, directorul filialei Băncii Marmorosch Blank din Paris, şi-a alcătuit o interesantă colecţie de artă, pe care a donat-o statului român la sfârşitul anilor 1960. De asemenea, în calitate de prieten şi admirator al lui Theodor Pallady, Gheorghe Răut s-a ocupat de aducerea în ţară a lucrărilor rămase în atelierul parizian al artistului. Alături de colecţia Răut, acestea vor fi adăpostite în viitorul muzeu Theodor Pallady, inaugurat în 1971 în casa Melik.

Una dintre cele mai vechi şi mai frumoase din Bucureşti, casa datează din a doua jumătate a secolului XVIII. Este cunoscută după numele celui mai important proprietar al său, Iacob Melik, care, în a doua jumătate a secolului XIX, s-a ocupat de prima ei renovare, în spiritul formei originare.
Muzeul deţine câteva remarcabile pânze ale marelui pictor român, precum şi un lot important de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziană a lui Pallady. Acestea sunt expuse periodic în serii tematice.

Printre cele 1270 de piese ale colecţiei soţilor Serafina şi Gheorghe Răut se află lucrări de pictori francezi precum Lubin Baugin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, Camille Corot, sau olandezi, precum Jan van de Capelle, două pânze de şcoală engleză, dar şi pictură românească de Paul Verona şi Jean Al. Steriadi; de asemenea, piese de artă decorativă, sculptură antică greco-romană, egipteană, indiană, khmeră, dar şi sculptură renascentistă italiană şi franceză.
Coordonate GPS:Latitudine: 44.4391514 / Longitudine: 26.1131764Muzee in Bucuresti

© 2009 itbox.ro Muzee in Bucuresti ETP - Webhosting Profesional itbox
Jocuri online in Romania - Taxi in Romania
Muzee in Bucuresti, Muzee, Muzeul Theodor Pallady